Kinderen en scheiding

Als ouders uit elkaar gaan, is dat voor de kinderen altijd vervelend. Zij kiezen er immers niet voor om te scheiden. Uiteraard willen ouders het beste voor hun kinderen. Echter wanneer het als partners niet meer gaat, zal er een goede oplossing moeten komen voor het gezin. Je zult immers altijd samen de ouders van jullie kinderen blijven. Bij co-ouderschap komen een heleboel zaken kijken, om samen tot een goede oplossing tot een komen. De scheidingsmanager helpt jullie om samen tot goede oplossingen te komen, zonder dat het op een vechtscheiding uitloopt.

Wanneer vertel je het de kinderen?

Je wilt je kinderen geen pijn of verdriet doen, maar zult ze toch moeten vertellen dat hun vader en moeder uit elkaar gaan. Naast je eigen emoties rond de scheiding, krijg je nu ook te maken met de emoties van je kinderen. Het goede moment is er waarschijnlijk nooit. Kinderen willen niet horen dat hun ouders uit elkaar gaan of dat ze gaan scheiden. Je kunt er echter wel een geschikt moment voor vinden. Zorg ervoor dat je het samen vertelt. Je kinderen kunnen vragen stellen en je kunt ze samen troosten. Zorg ook voor een moment waarop je niet gestoord wordt. Zet je telefoon op stil en neem echt even de tijd voor elkaar.

Kom je er samen niet uit? Schakel een coach in

Co-ouderschap is een lastig punt. Wie ziet de kinderen wanneer en hoe gaan we dat regelen? Soms lukt het niet om er samen uit te komen en lopen jullie vast op een aantal zaken. Zorg ervoor dat je elkaar onder de ogen kunt blijven komen en denk aan wat het beste is voor de kinderen. De scheidingsmanager helpt je bij het opstellen van een ouderschapsplan. Dit schept duidelijkheid over wat jullie voor je kinderen willen regelen. Hierin komen bijvoorbeeld zaken aan de orde met betrekking tot het gezag en de verblijfplaats van de kinderen, communicatie en informatie, financiën, school en medische zaken . Maar ook de zorgverdeling en contacten tussen ouder en kind worden hierin opgenomen. Zo kunnen jullie altijd terugvallen op dit plan en is er duidelijkheid voor alle partijen.

Ook al gaan de ouders uit elkaar, er blijft altijd een relatie tussen jullie bestaan omwille van de kinderen.

Kinderen en scheiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *