Hoe red je je relatie?

Je relatie gaat bijna uit. Maar hoe kan die nog gered worden? En wat moet je doen als je getrouwd bent?

Relatie problemen

Het begint altijd met problemen binnen de relatie. En die problemen kunnen ook weer verschillende oorzaken hebben. Het gebeurt vaak dat er iemand vreemdgaat of overspel pleegt. Daardoor kan er al ontrouw ontstaan. Daarnaast kunnen financiële problemen ook een oorzaak zijn omdat het veel stress met zich meebrengt. Ook kan iemand zijn persoonlijkheid relatieproblemen met zich meebrengen. Dan kun je denken aan een depressie of andere psychische stoornissen. Door psychische problemen kan vaak erge ruzie en agressie ontstaan. Verder kan de intimiteit verminderen en de communicatie verslechteren.

Eventuele oplossingen

Natuurlijk bestaan er meestal voor alle problemen oplossingen. Als eerste is het belangrijk dat je je gaat verplaatsen in de ander en het dus vanuit een ander zijn perspectief ziet. Natuurlijk moet je wel de vertrouwensband terug opbouwen. Verder moet je er niet teveel over praten omdat dat de slechte herinneringen terug naar boven kan brengen. Maar het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je het voor jezelf houdt en je best stoom kan afblazen bij anderen of een eventuele therapeut. Als zich agressie afspeelt in een relatie dan is het van belang dat andere mensen hiervan op de hoogte zijn. Daarnaast moet je gewoon weg gaan als er angst ontstaat. Maar natuurlijk is er niet voor alles een oplossing.

Scheiden

Het kan ook gebeuren dat het niet is op te lossen. Dan ga je scheiden. Je kan zowel scheiden als je getrouwd bent of een ander soort relatie hebt. Als je gaat scheiden dan kan het of heel makkelijk zijn of moeilijk. Het ligt eraan hoe beide partijen erin staan. Daarom is het belangrijk om goede afspraken te maken zodat iedereen de scheiding kan verwerken. Daarnaast kan je ook een rechtszaak beginnen om jezelf te laten verdedigen en eventuele afspraken te maken. Als de rechtszaak niet nodig is dan kan je ook naar een mediator gaan, zoals Meesters in Mediation. Een mediator is een bemiddelaar die helpt om afspraken en regelingen op papier te zetten. Daarna is de bedoeling dat die aan de rechter wordt gegeven. Voorbeeld van zo een mediator is Meesters in Mediation. Die helpen je de scheiding door te komen.

Hoe red je je relatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *