Relatie & Kinderen

Wanneer je al een tijdje in een relatie zit en je hebt een stabiel leven, begint het soms wel te kriebelen. Je wilt op een gegeven moment toch wel gaan nadenken over gezinsuitbreiding. Dit is een gezamenlijke beslissing; tenslotte moet jouw partner het ook willen. Maar wat doet een kind eigenlijk met je relatie?

Veel vrouwen (en soms ook mannen) willen graag een kindje omdat ze denken dat door een kind de relatie weer stabiel wordt of blijft. Ze zien het als een oplossing voor de relatieproblemen. Echter, op dat moment realiseren ze zich waarschijnlijk niet wat er allemaal komt kijken bij het krijgen van een kind. Zwanger zijn en een baby krijgen kan heel stressvol zijn. Zeker als je relatie niet heel stabiel is kan het jullie alleen maar uit elkaar drijven, en met als gevolg een instabiele relatie, wat ook voor het kind zelf problemen kan opleveren. Niet het optimale plaatje.
Je kunt beter eerst zorgen dat je zelf 100% goed in je vel zit en je relatie stabiel is. Wanneer dit het geval is, is er een veel grotere kans dat het kindje jullie alleen maar dichter bij elkaar brengt en dat jullie veel gelukkiger worden. Een baby is niet een oplossing, het is iets heel moois en bijzonders, waar je aan moet beginnen als je er klaar voor bent en jij en je partner op een lijn zitten.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Kijk dan eens bij mijn tips voor en over kinderen.