Relatiebemiddeling

In iedere relatie komt het wel eens voor: discussies, irritaties en dit kan soms uitlopen op ruzie. Wat niet erg is want een ruzie op z’n tijd is alleen maar goed! Dit betekent dat je om elkaar geeft en dat je eerlijk durft te zijn naar je partner toe.

Het wordt alleen wel een probleem als jij en je partner over elk klein dingetje ruzie gaan maken. Dit is voor geen van beiden leuk en het zal de relatie geen goed doen. Wat ik al zei, ruzies zijn echt niet erg. Het is alleen maar goed dat jullie tegen elkaar in durven gaan en durven te zeggen wat je vindt, maar maak niet van elk klein dingetje een probleem.

Choose your battles

Mijn ouders zeiden altijd, choose your battles. Oftewel, voordat je boos wordt, bedenk dan eerst of het wel echt nut heeft om hierover ruzie te gaan maken. Is het echt nodig om hierover te beginnen? Heeft het zin om hier energie aan te verspillen?
Wanneer het geen zin heeft of het is een heel klein dingetje, begin er dan niet over. Dit zorgt alleen maar voor onnodige spanningen in je relatie en die wil je juist niet! Heb je hier moeite mee, praat er dan over met je partner. Op een normale manier uiteraard en zonder elkaar van iets te beschuldigen.

Komen jullie er niet uit, dan kunnen jullie kiezen voor relatiebemiddeling, waarbij jullie problemen met een derde wordt besproken. Kijk hier voor bedrijven en bemiddelaars waar ik mee samenwerk.