Hoe je je relatieproblemen oplost

Je kent het wel: in het begin van een relatie ben je smoorverliefd op elkaar. Je wil de hele tijd bij elkaar zijn wanneer je niet samen bent, praat je de hele dag op Whatsapp. Maar na een tijdje kan deze vlam geleidelijk gaan doven. Een discussie op zijn tijd is prima, maar wanneer jullie vaak ruzie hebben en die soms zelfs uitmonden op fysieke vechtpartijen, is het echt tijd om eens goed aan jullie relatie te werken. Maar hoe krijg je je relatie weer terug naar hoe hij eerst was? Daar lees je in dit blog enkele tips over.

Communication is key

In een relatie is het belangrijk dat je met elkaar deelt waar je mee zit. Als je dit niet doet, kan de ander er geen rekening mee houden en zich afvragen wat er aan de hand is met je. Soms kan frustratie over iets buiten jullie relatie (bijvoorbeeld problemen op werk) invloed op een van jullie hebben, waardoor het binnen jullie relatie ook niet meer goed gaat. Het lastigste om te kaarten zijn natuurlijk problemen binnen jullie relatie. Het is namelijk lastig om iemand te confronteren met iets waar hij of zij verantwoordelijk is. Maar vaak is het zo dat wanneer je je frustraties verzwijgt, ze zich alleen maar op blijven kroppen. Hierdoor wordt de situatie alleen maar erger, want op gegeven moment kan je zó gefrustreerd zijn, dat alle je frustratie in één keer explosief tot uiting komt. Om dit te voorkomen, bespreek je je problemen op tijd met je partner.

Schakel hulp in bij relatieproblemen

In sommige situaties is het onmogelijk om een conflict met z’n tweeën op te lossen. Dan kan het een idee zijn om in relatietherapie te gaan. Dan krijg je namelijk hulp bij het oplossen van je relatieproblemen. Dan is er een onafhankelijke derde partij die met een frisse blik naar jullie relatie kijkt en zo advies kan geven. Voor veel mensen lijkt relatietherapie een hele grote stap, want het kan in het begin natuurlijk ongemakkelijk zijn om een wildvreemde over je relatie te vertellen. Voor veel m

Hoe je je relatieproblemen oplost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *