Liefde & Relaties

Er zijn zo’n 7,7 miljoen mensen in Nederland getrouwd. Uit onderzoek is gebleken dat er nog heel veel meer mensen in een relatie zitten. Doorgaans hebben mensen een relatie wanneer ze verliefd op elkaar zijn. Echter, soms kiezen mensen voor een relatie met een andere reden in gedachten. Wanneer je samen met iemand bent is het de bedoeling dat je elkaar liefde geeft en gelukkig bent samen, als dit niet het geval is, moeten jullie er samen misschien toch over gaan praten.

Liefde zorgt voor diepte in de relatie. Het zorgt ervoor dat je om elkaar geeft en graag bij diegene wilt zijn. Zonder liefde is er geen relatie. Het is belangrijk om van jezelf te houden voor je een relatie aangaat. Zo ben je er zeker van dat jij en je partner op gelijkwaardige voet binnen de relatie staan.

Ook kost liefde tijd. Het is niet zo dat je van de ene op de andere dag echt van iemand houdt. Dat kost tijd, moeite, aandacht en bevestiging. Pas wanneer je zelf gelukkig bent en blij bent met jezelf kun je gelukkig worden met iemand anders. Een relatie moet groeien. Je bouwt samen iets moois op en hoopt samen oud te worden. Dat is immers ook het doel als je aan een relatie begint; je wilt samen mooie en leuke dingen meemaken en zo lang mogelijk samen zijn.

Elke relatie loopt tegen obstakels op. Zo kan er frictie ontstaan door financiële problemen, of bijvoorbeeld doordat de een wel graag kinderen wil, en de ander niet. Belangrijk is het dan om over jullie problemen te praten, en te zien of jullie tot een oplossing kunnen komen. Komen jullie er samen niet uit, dan heb je de optie om een relatiecoach in te schakelen, die probeert om tot de kern van het probleem te komen, en jullie helpt jullie problemen op te lossen. Kijk hier voor mijn tips op dit gebied.