Hoe houd je een relatie goed?

Vaak als je al een lange tijd samen met iemand bent wordt het een beetje eentonig. Niet zozeer saai, want je houdt van je partner en bent als het goed is gelukkig. Je kent elkaar door en door en jullie komen een beetje in een sleur. Wat kan je daar nou tegen doen?

Als eerste is het helemaal niet raar. Elke relatie maakt dit door. Vroeg of laat zal elk koppel het meemaken. Het komt bijna niet voor dat je nooit op iemand uitgekeken bent. Op een gegeven moment weet je wel hoe iemand in elkaar zit. Al helemaal wanneer je samen woont en eigenlijk constant op elkaars lip zit. Dat kan zelfs gaan irriteren! Dat je in een sleur zit betekent niet automatisch dat je relatie niet goed is, maar dat het eigenlijk gewoon een boost nodig heeft!

Daarmee bedoel ik dat jij en je partner moeite moeten blijven doen voor elkaar. Het moet niet vanzelfsprekend worden dat jullie een relatie hebben! Het is iets bijzonders, niet iets vanzelfsprekends.

Dit is meteen het eerste punt. Blijf je in elkaar interesseren!

Uit een Zwitsers onderzoek blijkt dat hoe langer je bij elkaar bent, hoe slechter je elkaar kent. Zo waren er stellen die al 40 jaar samen waren, en die niet van elkaar wisten wat hun partners favoriete kleur was! Elkaar goed kennen is geen kwestie van tijd, het is een kwestie van aandacht.

Uit je comfortzone stappen. Een sleur in je relatie is het gevolg elke keer hetzelfde doen, heel de dag, heel de week, elke maand. Dan wordt het eentonig. Wanneer je samen elke zaterdag wandelt, is dat vanzelfsprekend. En dat moet je juist niet hebben! Ga samen een keer iets doen wat jullie normaal nooit zouden doen.

Niemand is perfect en soms botst dat wel eens met elkaar. Ga het niet uit de weg. Ik zeg niet dat ruzie maken op zich goed is, maar wel dat je moet uitspreken wat je vervelend vindt aan de ander. Hierdoor wordt jullie relatie alleen maar sterker. Wanneer je dit niet uitspreekt barst het een keer.

Communiceer met elkaar, dat is het belangrijkste. Je bent een stel. Je leeft samen. Zeg het tegen elkaar als je ergens mee zit. Hij of zij is niet voor niets je partner.

Vertrouwen staat stipt op 1. Zonder vertrouwen is er geen relatie. En als je elkaar niet vertrouwt moet je daar toch serieus over gaan praten! Vertrouwen is echt het belangrijkste aspect in een relatie. Wanneer hij naar een feestje gaat moet dat gewoon kunnen zonder dat zijn partner heel de avond bang is dat hij er met een ander vandoor gaat. Andersom natuurlijk ook.

Hoe houd je een relatie goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *