Uitvaartverzekering?

Uitvaartverzekering afsluiten? Welke moet ik nemen?

 

Als je nog geen uitvaartverzekering hebt afgesloten dan is het verstandig om dit zo snel mogelijk te gaan doen. Ruim 70 procent van de Nederlanders heeft zich verzekerd tegen de kosten van hun uitvaart. Niet zo vreemd als je bedenkt dat als je geen uitvaartverzekering afsluit de nabestaanden met de kosten achter zullen blijven. Ondanks dat het het niet de meest leuke bezigheid is, is het eigenlijk wel noodzakelijk. Maar welke uitvaartverzekering moet je nu afsluiten? Wij leggen het hier voor je uit.

 

Welke uitvaartverzekering past bij mij?

Welke uitvaartverzekering het beste bij jou past daar kan je alleen zelf achter komen door jouw uitvaartwensen kenbaar te maken. Als je een heel uitgebreide uitvaart wenst dan zal je een andere verzekering afsluiten dan iemand die het heel sober en kleinschalig wil houden. Allereerst zul je de keuze moeten maken welk soort uitvaartverzekering je wilt afsluiten. De twee meest afgesloten uitvaartverzekeringen zijn de natura verzekering en de kapitaal verzekering. Wij leggen hier in het kort de verschillen voor jou uit.

 

Natura uitvaartverzekering

Als je wilt dat de nabestaanden bijna geen omkijken bij het regelen van jouw uitvaart hebben dan is de natura verzekering de beste keuze. Je verzekerd je voor de producten en diensten van de uitvaart en deze worden verzorgd door de uitvaartondernemer. Dit is ook één van de redenen waarom de natura uitvaartverzekering zo populair is. Het nadeel is wel dat je vaak gebonden bent aan één uitvaartondernemer.  De natura verzekering wordt door de meeste uitvaartverzekeraars aangeboden dus bij het vergelijken heb je een ruime keuze.

 

Kapitaal verzekering

De kapitaal verzekering is een heel ander soort uitvaartverzekering maar zeker niet minder interessant. Bij de kapitaal verzekering zal er zoals de naam al doet vermoeden een geldbedrag opgebouwd worden. Dit bedrag zal worden uitgekeerd na het overlijden aan de nabestaanden. Deze kunnen vervolgens een uitvaartondernemer uitkiezen om de uitvaart mee te regelen. Het verschil met de natura verzekering is dat de nabestaanden meer moeten regelen en ook zelf de facturen met het vrijgekomen geldbedrag moeten betalen. De kapitaal verzekering is er voor mensen die meer vrijheid wensen met betrekking tot hun uitvaart.

 

Vergelijken

Als je eenmaal weet welk soort uitvaartverzekering je wilt afsluiten dan kun je beginnen met het vergelijken. De uitvaartverzekeraars en verzekeringen vergelijken kan je een hoop geld besparen maar het belangrijkste is dat je hierdoor de verzekering afsluit welke aan jouw wensen voldoet.

 

Welke uitvaartverzekering

https://www.uitvaartdirekt.nl/

 

uitvaartverzekeraars en verzekeringen vergelijken

https://www.uitvaartdirekt.nl/uitvaartverzekeringen-vergelijken/

 

Uitvaartverzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *